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dc.contributor.advisorTapia Manrique, Edgar Robertes_PE
dc.contributor.authorYuimachi Tapullima, Meysonieres_PE
dc.contributor.authorSaavedra Velasquez, Carlos Glenes_PE
dc.date.accessioned2022-08-18T15:14:46Zes_PE
dc.date.available2022-08-18T15:14:46Zes_PE
dc.date.issued2022-08-06es_PE
dc.identifier.citationVancouveres_PE
dc.identifier.urihttp://repositorio.uroosevelt.edu.pe/handle/20.500.14140/1022es_PE
dc.description.abstractThe research is basic and exploratory with an experimental, prospective and cross-sectional design. The objective of the research is to evaluate the antifungal activity of the ethanolic extract of Annona reticulata L. (red custard apple) leaves against Candida albicans ATCC 10231, the population consisted of Annona reticulata L. (red custard apple) plants, solubility tests, identification of secondary metabolites and the antifungal activity of the ethanolic extract at concentrations of 25 %, 50 %, 75 % and 100 % against Candida albicans ATCC 10231 were carried out. The presence of phenolic compounds, tannins, flavonoids and alkaloids could be evidenced, finally no antifungal activity was evidenced, reporting inhibition halos of 6 mm of the same size as the negative control of distilled wateres_PE
dc.description.abstractLa investigación es básica y exploratoria con un diseño experimental, prospectivo y transversal. El objetivo de la investigación es evaluar la actividad antifúngica del extracto etanólico de hojas de Annona reticulata L. (chirimoya roja) contra Candida albicans ATCC 10231, la población estuvo constituida por plantas de Annona reticulata L. (chirimoya roja), se realizaron pruebas de solubilidad, identificación de metabolitos secundarios y la actividad antifúngica del extracto etanólico a concentraciones del 25 %, 50 %, 75 % y 100 % contra Candida albicans ATCC 10231. Se pudo evidenciar la presencia de compuestos fenólicos, taninos, flavonoides y alcaloides, finalmente no se evidenció actividad antifúngica, reportando halos de inhibición de 6 mm del mismo tamaño que el control negativo de agua destiladaes_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Privada de Huancayo Franklin Rooseveltes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/es_PE
dc.sourceUniversidad Privada de Huancayo Franklin Rooseveltes_PE
dc.subjectAnnona Reticulata L.es_PE
dc.subjectExtracto etanólicoes_PE
dc.subjectCandida albicanses_PE
dc.titleActividad antimicótica del extracto etanólico de hojas de Annona Reticulata L. (chirimoya roja) frente a Candida albicans ATCC 10231es_PE
dc.title.alternativeAntifungal activity of the ethanolic extract of leaves of Annona reticulata L. (Red Custard Apple) against Candida albicans ATCC 10231es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.nameQuímico Farmacéuticoes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Privada de Huancayo Franklin Roosevelt. Ciencias de la Saludes_PE
thesis.degree.disciplineEscuela Profesional de Ciencias Farmacéuticas y Bioquímicaes_PE
renati.author.dni73108784es_PE
renati.author.dni43438244es_PE
renati.advisor.dni09440524es_PE
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-6270-9838es_PE
renati.typehttp://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.levelhttp://purl.org/pe-repo/renati/nivel#tituloProfesionales_PE
renati.discipline917016es_PE
renati.jurorAyala Picoaga, Vicente Manueles_PE
renati.jurorRojas Aire, Carlos Maxes_PE
renati.jurorTapia Manrique, Edgar Robertes_PE
dc.subject.ocdehttp://purl.org/pe-repo/ocde/ford#3.01.05es_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_PE


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